Wednesday, August 16, 2006

4 gånger Glenn i Göteborg

En intresserad besökare av denna blogg ställde följande fråga via kommentatorsfunktionen nedan:

Är alla Glennar med automatik fantastiska fotbollsplare? vill dra mig till minnes att det under en period fans inte mindre än 4 i IEK sillstryps förstauppställning. Strömberg, Schiller, Hysén åsså nånn till, please help me?

Visst är det så att de var fyra stycken Glenn under IFK Göteborgs första storhetstid*. Förutom de mer kända Glennarna Hysén och Strömberg, ingick även Glenn Schiller och Glenn Holm i laget. Klicka här för att se en sekvens om IFK Göteborg 1982.

Den första frågan är dock svårare! Jag skulle spontant vilja säga ja, men det finns självfallet undantag. Jag ber att få återkomma i ämnet. Eller som det engelska uttrycket lyder "Glenn moves in mysterious ways".

* Den första storhetstiden inträffade 1982 då laget vann UEFA-cupen. Den andra 1987, då man också bärgade UEFA-cupen. Glennaldiker debatterar fortfarande huruvida den tredje storhetstiden inträffade i samband med IFK Göteborgs framgångar i Champions League under tidigt nittiotal, eller om man fortfarande väntar på Messias... öh... om den tredje storhetstiden fortfarande ligger framför dem.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Dessutom vann Glenn Martindahl SM-guld med ÖIS 1985. Han är numera mest känd som far till Karl Martindahl i Fame Factory.

6:17 AM  
Anonymous Anonymous said...

Glenn Myrtil i Djurgården under ungefär samma tid

11:00 AM  

Post a Comment

<< Home